Appartementencomplex De Punt in Voorthuizen

7 april 2020
U bevindt zich nu op: Home » Appartementencomplex De Punt in Voorthuizen

Appartementencomplex De Punt in Voorthuizen

Nieuws, Projecten

Bij het luxe appartementencomplex De Punt zijn de verwachtingen hooggespannen. De acht luxe appartementen hebben een oppervlakte vanaf 180 vierkante meter en beschikken elk over 12 zonnepanelen. Een project met prestige. Ook voor ons. Want wij bouwen graag mee aan een duurzame toekomst.

Het nieuwe appartementencomplex staat op één van de meest markante plekken van Voorthuizen: De Punt. Voor te stellen is dat zo’n groot complex vraagt om een groot en sterk elektriciteitsnetwerk. Voor de acht verschillende huishoudens, de lift en de 96 zonnepanelen op het dak. In opdracht van bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen installeerden wij het gehele elektrische netwerk. Van krachtstroom installaties tot 230V aansluitpunten en van inbraakmeldinstallaties tot rookmelders. Ook zijn alle appartementen voorzien van inbouwspots, die we in de betonnen plafonds hebben weggewerkt.

Groen wonen

Met op elk appartement 12 zonnepanelen leveren bewoners een grote hoeveelheid groene energie. Om het maximale rendement uit de panelen te halen, keken we goed naar de hellingshoek en de stand van de zon. Voor het efficiënt opslaan van deze energie, werkten we met een PV-systeem. Dit systeem bestaat uit de zonnepanelen, de bedrading en omvormers. Binnen circa zes tot zeven jaar is de investering weer terugverdiend en daarna gaan bewoners zelfs verdienen met hun groene stroom. In dit groene wonen-thema hebben we ook alle algemene ruimtes voorzien van duurzame led verlichtingsarmaturen.

Vooruitstrevend

Het is mooi om te zien hoe ook bewoners nadenken over het verduurzamen van hun woning. Want naast de zonnepanelen, hebben we op verzoek van één van de bewoners ook een warmtepomp geïnstalleerd. Een vooruitstrevende keuze; daar krijgen wij energie van.